SAVJETI ZA RODITELJE POTRES/KORONAVIRUS; EVAKUACIJSKE VJEŽBE


POTRES

Poštovani roditelji,
obavještavamo vas da su u Dječjem vrtiću Grigora Viteza u razdoblju od 18.-22. 1. 2021. godine  održane redovite vježbe evakuacije prema sljedećem rasporedu:
OBAVIJEST O VJEŽBAMA EVAKUACIJE

Svjesni izazova s kojima se svi suočavamo u ovakvim izvanrednim okolnostima pripremili smo korisne materijale Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta, publikacije Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Hrvatskog crvenog križa, Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Nadamo se kako isti mogu biti dodatni resursi za pružanje podrške  i osnaživanje naših najmlađih i odraslih.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti pripreme za izvanredne situacije, Hrvatski Crveni križ i Kazalište Tvornica lutaka pripremili su edukativni video naziva „Kvizotres“ koji djecu na zabavan način podučava načine sigurnog postupanja u slučaju potresa koji vam je dostupan i na ovim stranicama:

VIDEO - KAKO SE PONAŠATI U SLUČAJU POTRESA


DUZS - brošura Safe Quake
Brošuru Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DZUS) pod nazivom LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE I PREŽIVJELI.PRIPREMI SE, MOŽEŠ I TI!možete preuzeti ovdje.


LETAK ZA RODITELJE PREDŠKOLSKOG DJETETA

Tim za krizne intervencije Društva za psihološku pomoć pripremio je Letak  "Podrška djetetu nakon teškog događaja" koji možete preuzeti u PDF obliku "ovdje"

 
KORONAVIRUS

Ujedno smo pripremili priručnik pod nazivom "NEŠTO SE JAKO ČUDNO DOGODILO U MOM GRADU" koji može poslužiti roditeljima u tome kako djeci objasniti što se događa vezano uz pandemiju koronavirusa.
Priručnik je preveden s engleskog jezika na hrvatski , a preporuku za objavljivanje dalo je i Hrvatsko psihološko društvo.
Namijenjen je djeci u dobi od 3-8 godina kako bi lakše razumjela što se trenutno događa, objašnjeno je što je to koronavirus, što je  distanca i još niz drugih tema vezanih uz aktualnu situaciju.
Uz spomenuti priručnik, navedeni koji slijede također mogu poslužiti kao pomoć.

POTRAŽITE SAVJET TELEFONOM
Za besplatno telefonsko savjetovanje roditeljima zabrinutima za razvoj svoga djeteta i pružanje psihološke podrške možete se javiti stručnjacima sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Hrvatskom psihološkom društvu.
Raspored savjetovališta Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta možete vidjeti na sljedećoj poveznici:
CZR SAVJETOVANJE RODITELJA RASPORED
(Ukoliko osjećate zabrinutost vezanu uz razvoj vašeg djeteta i to iz područja autizma, ADHD-a, jezično-govornog razvoja, teškoća u učenju, problema u ponašanju i sl.)

Psihološka pomoć za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju dostupna je na sljedećim brojevima telefona:
TELEFONI PSIHOLOŠKA POMOĆ CORONA 2020.

KORISNI LINKOVI
https://www.hck.hr/UserDocsImages/dokumenti/Volonteri/Obiteljski%20%C5%BEivot%20u%20vrijeme%20opasnosti%20od%20koronavirusa_final.pdf


ODGOJNO OBRAZOVNI RAD

Poštovani roditelji,

S obzirom na  situaciju vezanu uz koronavirus i izvanredne okolnosti u kojima se svi skupa nalazimo oformili smo stranicu VRTIĆ ONLINE sa koje možete downloadati materijale koji vam mogu poslužiti kao pomoć u odgojno-obrazovnom radu s djecom. Aktivnosti su podijeljene prema dobi, a kako bismo predškolcima olakšali pripremu za školu izdvojili smo i posebnu stranicu PREDŠKOLA radi lakšeg snalaženja.
Odgojitelji su zajedno sa stručnim timom pripremili zanimljive aktivnosti koje možete provoditi skupa s djecom.

                                               
Ispiši stranicu